Veelgestelde vragen

Het is mogelijk dat u nog verschillende vragen aan ons heeft m.b.t. de verkoop van uw huis, uw huidige situatie, onze werkwijze, aarzel dan niet en neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer: 0475-496328. Hieronder zullen wij even de meest voorkomende vragen voor u op een rijtje zetten:

Mijn woning heeft achterstallig onderhoud, is dit een probleem?

Voor Huis & Land Vastgoed is uiteraard geen probleem. Dit kan en mag uitlopen van licht achterstallig onderhoud tot gehele renovatie van uw woning.

Wanneer ik mijn huis verkoop aan Huis & Land Vastgoed, hebben jullie als huizen opkoper dan ook een bedenktijd?

Wij hebben geen bedenktijd in tegenstelling tot particuliere kopers, u verkoopt dus direct en op zeker aan Huis & Land Vastgoed Maatschappij. Dit betekent een gegarandeerde verkoop na ondertekening van het koopcontract. Tevens kopen wij zonder voorbehoud van financiering.

Ik heb betalingsproblemen bij mijn geldverstrekker, kunnen jullie hiermee helpen?

Ook dit is bij ons mogelijk. Wij hebben in het verleden al voor meerdere klanten onderhandeld met hypotheekverstrekkers en dit tot een goed einde gebracht. Mocht er sprake zijn van een executoriale verkoop, adviseren wij u zeer snel te handelen, want de opbrengst via een executie verkoop is vaak lager dan wanneer u de woning aan ons verkoopt.

Op mijn woning ligt een executoriaal beslag, kunnen jullie hier iets mee?

Op het moment dat de verkoopwaarde van uw woning lager ligt dan het openstaande hypotheekbedrag inclusief eventuele achterstanden, zal er eerst gepraat dienen te worden met uw hypotheekverstrekker. Daarna kan er pas doorgang vinden van de verkoop van uw woning. Hierin kunnen wij uiteraard bemiddelen.

Welke kosten zijn er wanneer ik mijn woning direct aan Huis & Land Vastgoed verkoop ?

U heeft totaal geen kosten. Wij nemen alle kosten voor onze rekening.

Ik verkoop mijn woning aan jullie. hoelang heb ik dan om vervangende woonruimte te vinden?

Dit kunnen we in onderling overleg overeenstemmen. Huis & Land Vastgoed heeft een uitgebreid netwerk om u eventueel aan een leuke huurwoning te helpen in de desbetreffende regio, zonder dat u maanden op een wachtlijst moet staan. U kunt tevens ook kiezen voor bijvoorbeeld verkoop op lange termijn.

Wie rondt de verkoop af?

De koopovereenkomst kan door ons of de notaris opgesteld worden. De notaris stelt ten alle tijden de transportakte op. U kunt altijd ervoor kiezen dat de notaris de koopovereenkomst controleert.

Mijn woning discreet verkopen, kan dat?

Bij Huis & Land Vastgoed is dit eveneens mogelijk. Er komt geen verkoopbord in de tuin. Alle informatie wordt strikt vertrouwelijk in behandeling genomen en uw gegevens worden niet openbaar gemaakt. Dit is iets wat bij een verkoop via een makelaar niet mogelijk is, maar juist wel bij ons!

Doen jullie een bod aan de hand van de WOZ-waarde?

Nee, hieraan refereren wij niks. De hoogte van het bod heeft met de volgende factoren te maken:

  • type woning
  • ligging
  • verkoopduur
  • huidige markt
  • prijsklasse
  • regio

Mocht u nog vragen hebben over de verkoop van uw huis, dan kunt u altijd nog telefonisch contact met ons opnemen op: 0475-496328.  Echter wanneer u wilt dat wij een bod uitbrengen op uw woning of bedrijfspand, dan kunt het beste even ons aanvraagformulier invullen. Vul deze zo compleet mogelijk in, des te sneller kunnen wij u een bod doen. Al onze werkzaamheden zijn geheel vrijblijvend.

Vragen of opmerkingen?

Ontvang direct een vrijblijvend bod

Gratis taxatie en een reële prijs

 Wij geven u een reële prijs voor uw woning of bedrijfspand.

Geen voorbehoud van financiering

Dit wil zeggen dat uw woning met
100% zekerheid verkocht is. Wij storten tevens een waarborgsom in handen van de notaris.

Geen bijkomende kosten

U heeft niks te maken met makelaarskosten of andere bijkomende kosten. De kosten van de
notaris worden eveneens door ons betaald.

Discreet en transparant!

Buren, vrienden en familie komen niet te weten dat uw woning via ons verkocht is.

Werkgebied

Wij zijn continue op zoek naar vastgoed in de regio Zuidoost Brabant en de gehele provincie
Limburg.

Meer nieuws